Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Економија > Промена структуре индустрије за већи привредни раст

Промена структуре индустрије за већи привредни раст

Београд, 5. новембар 2018. године – Помоћница министра привреде у Влади Републике Србије Катарина Обрадовић Јовановић саопштила је данас да Влада Србије ради на доношењу две нове стратегије - индустријског развоја и паметне специјализације, како би се променила структура индустрије и убрзао привредни раст.

Обрадовић Јовановић је на панелу у оквиру Београдског сајма хране истакла да је, када је у питању прехрамбена индустрија, циљ да се коначно уместо сировина извозе полупроизводи или готови производи и да се на тај начин остварује већи приход.

Уместо да извозимо пољопривредне производе, циљ је да више извозимо храну, односно производе више додате вредности. Није нам циљ да извозимо мале количине таквих производа, рекла је помоћница министра.

Она је указала на то да стратегија индустријске политике мора бити уско повезана са стратегијом паметне специјализације, која предвиђа откривање области у којима држава или регион има критичну масу знања, индустријских капацитета и компетенција и у којима има иновационих потенцијала за позиционирање на глобалним тржиштима, наводи се у саопштењу Министарства привреде.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs