Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Провера припремљености Специјалне бригаде и Речне флотиле

Провера припремљености Специјалне бригаде и Речне флотиле

Београд, 5. новембар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, обишао је припаднике Специјалне бригаде и Речне флотиле који се на Зворничком језеру припремају за предстојећу вежбу "Век победника 1918-2018".

Фото: mod.gov.rs

Припадници Специјалне бригаде и Речне флотиле су приказали диверзантски напад на елементе бробеног распореда непријатеља.

Вулин је истакао да је "Век победника" сигурно једна од најзахтевнијих вежби коју је Војска Србије икада радила, додајући да је чак и за време ЈНА тешко наћи примере тако великих и сложених операција које изводи једна војска.

Овде смо могли да се уверимо у спремност Специјалне бригаде, као и у начин на који се решавају најсложеније претње. Све припреме за 10. новембар иду по плану, техника је исправна, људи су спремни, морал је на највишем нивоу, нагласио је Вулин.

Он је оценио да је ова вежба показатељ да је Војска Србије у стању да на сваком делу своје територије обезбеди поштовање закона, мир, стабилност, да сачува наш територијални интегритет, додавши да је овако снажна и организована Војска Србије гарант да ће читав регион бити миран и стабилан.

Данас се могло видети да су припадници Војске Србије добро обучени, спремни за све, а оно чиме смо посебно задовољни је чињеница да се све ово ради у миру, да се у миру живи, захваљујући политици државног руководства, поручио је Вулин.

Генерал Симовић је истакао да је Специјална бригада део Копнене војске Војске Србије и да је та јединица намењена да штити и брани државу Србију и обезбеди мир свим грађанима, без обзира на националну, верску и политичку припадност.

Комадант Специјалне бригаде бригадни генерал Мирослав Талијан изразио је посебну захвалност државном и војном руководству због тога што је указана част тој бригади да у оквиру вежбе и обележавања тако важног јубилеја, прикаже на Зворничком језеру оспособљеност за решавање најсложенијих диверзантских задатака.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs