Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Одлаже се примена новог система плата до јануара 2020. године

Одлаже се примена новог система плата до јануара 2020. године

Београд, 5. новембар 2018. године – Министарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије саопштило је данас да је на последњој седници Владе одлучено да је неопходно урадити додатне финансијске анализе током следеће године, како би реформа система плата дала пун ефекат од самог почетка примене, почетком 2020. године.

У саопштењу се прецизира да оваква одлука, пре свега, почива на уважавању свих потреба запослених у јавним службама, које не угрожава достигнуту фискалну стабилност.

Реформа система плата изузетно је важан процес који треба да уреди систем плата и радних односа свих запослених у јавној управи и да се коначно зна ко, за који посао, колико треба да заради, а да се притом обезбеди боље управљање и кадровима и јавним финансијама.

У саопштењу се подсећа на то да је Влада Србије у читав овај процес укључивала све синдикате, стручну и заинтересовану јавност у циљу проналажења најбољег решења.

Реформа подразумева промене из корена у одређивању плата, напредовања по учинку и обезбеђивању транспарентније и фер расподеле зарада.

Будући да је у протеклом периоду реформа изазвала велику пажњу и заинтересованост јавних служби, у жељи да се поправи њихов положај, започета је финансијска анализа договорених поступака, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs