Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Смештај лица лишених слободе у новом КПЗ у Панчеву

Смештај лица лишених слободе у новом КПЗ у Панчеву

Панчево, 5. новембар 2018. године – Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је данас да су из некадашњег Окружног затвора у Панчеву сва лица лишена слободе пресељена у нови Казнено-поправни завод у том граду.


У саопштењу се прецизира да је реч о укупно 123 лица, међу којима је 90 осуђених, 12 прекршајно кажњених и 21 притворено лице, и додаје да је у нови КПЗ у Панчеву пресељено и 25 осуђеника и пет притворених лица из одсека овог завода у Вршцу.

КПЗ у Панчеву је један од најмодернијих затвора затвореног типа у Србији, са смештајним капацитетом за 500 лица лишених слободе. Ова установа је грађена две године, у складу са европским стандардима затворских правила и може се поредити са најсавременијим затворима Европске уније.

Приликом изградње овог завода испоштовани су сви међународни стандарди у погледу хуманог смештаја, адекватне здравствене заштите лица лишених слободе и чувања осетљивих категорија, у које спадају и лица са посебним потребама.

Вредност пројекта изградње и опремања овог КПЗ износи 23 милиона евра, при чему га је Развојна банка Савета Европе кредитирала са 18 милиона, а Србија суфинансирала са пет милиона евра, који се односе, пре свега, на опремање објеката.

Завод ће имати приближно 270 радника, од чега је 170 новозапослених, а конкурси за попуњавање радних места у свим службама су у току, наводи се у саопштењу и додаје да ће овај КПЗ до краја године бити у потпуности оперативан.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs