Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Захвалност Аустрији на подршци Србији у процесу европских интеграција

Захвалност Аустрији на подршци Србији у процесу европских интеграција

Београд, 5. новембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом о билатералној и економској сарадњи двеју земаља, европским интеграцијама Србије и актуелној ситуацији у региону.


Брнабић је изразила захвалност Аустрији на томе што подржава Србију у процесу европских интеграција и отварању нових поглавља, уз уверење да ће се та подршка наставити и у будућем периоду.

Саговорници су постигли сагласност о томе да су две земље важни економски партнери, будући да велики број аустријских компанија послује у Србији, где запошљава приближно 20.000 радника.

На састанку је било речи и о проширењу економске сарадње, као и о јачању сарадње у оквиру банкарског сектора.

Аустријски канцелар је похвалио резултате остварене у спровођењу економских реформи у Србији и импресиван успех у постизању високе стопе раста, економској стабилности и опоравку привреде.

Брнабић је нагласила да је Београд спреман да настави дијалог са Приштином, што је и показао испуњавањем обавеза из Бриселског споразума, као и да очекује да ће и приштинска страна одговорно приступити имплементацији договореног.

У том смислу, премијерка је изразила захвалност Аустрији на подршци наставку дијалога Београда и Приштине.

Она је посебно захвалила на подршци коју је Аустрија пружила Влади Србије у области е-Управе, као најефикаснијег начина за борбу против корупције и сиве економије, као и на помоћи у јачању капацитета државне управе.

Курц је оценио да се Србија показала као поуздан партнер у борби против илегалних миграција и трговине људима, при чему је исказао захвалност на помоћи и подршци коју наша земља пружа у тој области.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs