Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Економија > АПР омогућио е-регистрацију оснивања једночланих Д.О.О

АПР омогућио е-регистрацију оснивања једночланих Д.О.О

Београд, 17. октобар 2018. године – Агенција за привредне регистре Републике Србије (АПР) саопштила је да је, после електронске регистрације предузетника, од данас увела нову е-услугу за привредна друштва – електронско оснивање једночланих друштава са ограниченом одговорношћу (Д.О.О).


Ова процедура се у потпуности спроводи на интернету, а осим што искључује долазак пред шалтер или слање докумената поштом, е-регистрација је и јефтинија од регистрације у папирима.

Накнада за ову електронску услугу плаћа се искључиво платним картицама, али је она за 1.400 динара нижа од накнаде која се плаћа за „папирну“ регистрацију.

Е-пријаву може да поднесе члан друштва, односно његов оснивач који је домаће или страно физичко лице или, пак, домаће правно лице које пријаву подноси преко свог регистрованог заступника, односно пуномоћника.

Будући привредник који одлучи да се електронски региструје, прво треба да приступи систему за централизовано пријављивање корисника Агенције за привредне регистре и да креира кориснички налог или, уколико је већ пријављен у систему, треба да унесе своју електронску пошту и лозинку.

Е-пријава мора да буде потписана квалификованим електронским потписом којим се, такође, потписују и сва документа која се прилажу уз пријаву.

Сва приложена документа морају бити креирана у форми е-документа, потписаног е-потписом члана друштва, или у облику дигитализованог акта чија је истоветност оригиналу потврђена квалификованим е-печатом или квалификованим е-потписом јавног бележника, у складу са прописима којима се уређују електронски потпис и електронски документ.

Е-пријава за оснивање подноси се тек када се попуне сва обавезна поља у апликацији, а плаћање накнаде могуће је извршити виза, мастеркард или дина платном картицом.

Захваљујући једношалтерском систему регистрације, подносилац е-пријаве истовремено подноси пријаву за регистрацију оснивања у АПР-у, пријаву за доделу ПИБ-а и ПДВ евиденцију, али и пријављује ПИО фонду податке за члана друштва који заснива радни однос у привредном друштву.

Као помоћ корисницима, АПР је на свом сајту и Yоutube каналу објавио видео-упутство за е-регистрацију оснивања једночланог Д.О.О-а.

Питања се могу упутити и Инфо центру АПР-а на телефон 011/20-23-350, имејлом на drustva@apr.gov.rs, док се за помоћ у вези са системом за централизовано пријављивање корисника и попуњавање е-пријаве грађани могу обратити и техничкој подршци АПР, на електронску адресу d@apr.gov.rs.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs