Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Економија > Отворена привредна манифестација ЗР - БизНет

Отворена привредна манифестација ЗР - БизНет

Зрењанин, 20. септембар 2018. године – Помоћник министра привреде у Влади Републике Србије Катарина Обрадовић Јовановић отворила је данас у Зрењанину јединствену привредну манифестацију ЗР- БизНет која је окупила више од 150 компанија из свих сектора.


Обрадовић Јовановић је на отварању те манифестације чији је овогодишњи мото „Покрени се“, истакла да је основни задатак Министарства привреде да подстакне привредни развој Србије, на чему се у претходном периоду пуно радило.

Министарство ради на окончању процеса приватизације, а пажња нам је била усмерена и на привлачење инвестиција и унапређење пословног окружења. Када говоримо о подстицању инвестиција, уверена сам да ће Зрењанин врло брзо осетити позитивне резултате доласка великих компанија, рекла је Обрадовић Јовановић .

Она је оценила да је много тога урађено и када је реч о пословном окружењу.

Реализујемо велики пројекат, е-папир, који ће унапредити све административне процедуре са којима се привредници сусрећу кад комуницирају са државном управом, нагласила је Обрадовић Јовановић и позвала све заинтересоване привреднике да дају своје мишљење преко Привредне коморе Србије или преко портала е-папир.

Како је објаснила, акција ће трајати дужи период, јер је реч о 2.500 поступака које би требало пописати, оптимизовати и дигитализовати.

Саветник председника Привредне коморе Србије Нермина Љубовић рекла је да и домаће и стране компаније, кад доносе одлуку да уложе капитал, високо вреднују услове пословања, квалитет локалне привреде, домаћих партнера и добављача.

Због тога је, поручила је она, веома важно да се, паралелно са привлачењем страних инвестиција, ради и на унапређењу локалног привредног амбијента.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је оценио да све што се радило на промоцији Зрењанина као инвестиционе дестинације – даје добар резултат, што потврђују и добре вести из Пекинга.

Према његовим речима, само прошле године отворено је више од 3.000 нових радних места у Зрењанину, а ове године између 1.500 и 1.600.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs