Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Економија > Уручени уговори за запошљавање 158 особа у Смедереву

Уручени уговори за запошљавање 158 особа у Смедереву

Смедерево, 18. септембар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић свечано је уручио уговоре за запошљавање 158 особа, који се односе на самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и на јавне радове у Смедереву.


Ђорђевић је уручио 41 уговор за сапозапошљавање у вредности од 7.420.000 динара, 55 уговора за 64 лица за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у вредности од 9.600.000 динара, као и 12 уговора за 53 лица за јавне радове у вредности од 5.401.615 динара.

Министар за рад је похвалио начин на који се Град Смедерево опходи према својим грађанима, истичући да он представља прави пример свим другим локалним самоуправама које желе да смање незапосленост и пруже прилике својим суграђанима да се запосле и напредују у својој каријери.

Он је нагласио да је са евиденције незапослених лица са подручја града Смедерева регистровано 2.394 случаја запошљавања од којих је 41,4 одсто младих до 30 година.

У Смедереву имамо изразито смањење незапослености и желимо да и остали градови у Србији следе њихов начин функционисања. Жеља нам је такође да Смедерево буде међу првим градовима у Србији који неће имати незапосленост, а да све оне који се истичу у свом раду и наградимо, рекао је он.

Ђорђевић је подсетио да се Влада Србије активно залаже за смањење незапослености и стварање прилика за све оне који желе да раде и усавршавају се, што је и задатак који је поставио председник Републике Србије Александар Вучић још 2014. године када је био на челу Владе Србије.

Позивам све незапослене да узму учешће у овој борби и пробају да преквалификацијом унапреде своје вештине, јер тиме не само да ће бити конкурентни на тржишту рада, већ ће моћи да обављају боље послове за које ће бити и боље плаћени. Сви заједно морамо да се боримо за већи стандард свих наших грађана, да се боримо против сиве економије и сиромаштва, а једини начин за то јесте да дамо прилику свим грађанима да раде, да улажемо у њихову едукацију и образовање, нагласио је Ђорђевић.


Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да проценат смањења броја незапослености у Смедереву много већи у односу на просек у Србији с обзиром на многобројне стране инвестиције.

Број незапослености од прошле године смањен је за око 20 одсто у филијали НСЗ Смедерево и то је оно што и у наредном периоду треба ставити у врх приоритета, рекао је Мартиновић и захвалио се послодавцима који НСЗ и град виде као своје партнере и користе њихове подстицаје.

На евиденцији Филијале Смедерево (стање на дан 31. августа 2018. године) евидентирано је 11.860 незапослених лица, што представља смањење за 12,2 одсто у односу на исти месец претходне године, док је у периоду од 1. јануара до 31. августа 2018. године регистровано 4.666 случаја запошљавања, што представља повећање за 9,9 одсто у односу на исти период претходне године.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић истакла је да се препород Смедерева десио оног момената када је председник Србије Александар Вучић посетио овај град.

Разним инвестицијама решени су проблеми у ПКЦ-у, али и у Смедеревској Железари, чиме је 5.200 грађана добило могућност да ради, рекла је Аврамовић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs