Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Економија > Преузимање РТБ Бор најзначајнији корак за економски развој Србије

Преузимање РТБ Бор најзначајнији корак за економски развој Србије

Београд/Пекинг, 18. септембар 2018. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић оценио је данас у Пекингу да је потписивање уговора о преузимању Рударско-топионичарског басена Бор (РТБ) најважнији корак за економски развој Србије.

Фото: Танјуг

Антић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) рекао да се тиме осигурава 5.000 радних места, али и развој западне и источне Србије, додавши да инвестиција од 1,26 милијарди евра значи да ће се производња повећавати.

Очекујемо да ће се она после три године удвостручити, а да ће након шест година бити већа од три до четири пута, оценио је министар.

Он је подсетио на то да је компанија "Зидјин", која је купила РТБ Бор, дужна да до краја ове године уплати 100 милиона долара, као и да се обавезала да уплати 350 милиона долара, што ће углавном отићи на отплату дугова.

Према његовим речима, компанија "Чајна машинери енџиниринг корпорејшн" (CMEC) планира завршетак изградње термоелектране "Костолац 2", снаге 350 мегавата, до 2023. године.

Антић је уједно најавио и изградњу топло-далековода који би спојио Термоелектрану "Никола Тесла" са београдским топловодом, што би требало да гради компанија "Пауер Чајна" (Power China), уз напомену да је то инвестиција вредна приближно 270 милиона евра.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs