Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Економија > "Ал Дахра" проглашена за купца ПКБ-а

"Ал Дахра" проглашена за купца ПКБ-а

Београд, 14. септембар 2018. године – Министарство привреде Владе Републике Србије саопштило је данас да је компанија "Ал Дахра" д.о.о. Ириг проглашена купцем Пољопривредне корпорације Београд АД, за коју је понудила 105,055 милиона евра.

Комисија за спровођење поступка је након данашњег отварања коверте са финансијском понудом, коју је компанија "Ал Дахра" доставила за приватизацију ПКБ-а, утврдила да је понуда у складу са правилима поступка.

Почетна цена је одређена у износу од 50 одсто процењене вредности предмета продаје на дан 31.12. 2017. године, односно износила је 104.554.593,74 евра, док је компанија понудила 105,055 милиона евра.

На цену коју је "Ал Дахра" доставила, биће додата и цена за стадо према попису који ће бити урађен непосредно пре увођења купца у посед и износиће 100 одсто процењене вредности стада на дан пописа.

Закључење купопродајног уговора се очекује у наредном периоду, након што Управа за спречавање прања новца достави Министарству привреде обавештење о томе да за то не постоје сметње, додаје се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs