Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Глобални лидери иновација у Београду

Глобални лидери иновација у Београду

Београд, 29. октобар 2018. године – Данас је у Народном музеју у Београду по први пут одржан „Digital, Life, Design” салон (DLD), који окупља глобалне лидере и представља дигиталне иновације нашег времена у областима виртуелне реалности, дигиталне едукације, уметности, дизајна и гејминга.


DLD је међународна платформа која окупља утицајне људе из целог света, који својом креативношћу, радом и истраживањима креирају промене.

Салон је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић, која је том приликом изјавила да је велика част за нашу земљу што се ДЛД салон одржава у Србији.

DLD салон је део је чувене немачке издавачке куће Hubert Burda Media, а основала га је Стефи Черни, која је објаснила шта је пресудно утицало на то да баш Србија и Београд буду домаћини овогодишњег салона.

У Србији осећам онај пионирски дух из периода зачетка развоја интернета у Силиконској долини и Тел Авиву. Усмереност, страст, одлучност, посвећеност, позитиван дух и жеља предузетника, али и научника и представника Владе да заједничким напорима искористе јединствену прилику и предности дигитализације, уверили су ме да Србија неће бити слепа тачка на глобалној дигиталној мапи света, већ напротив, извориште његовог развоја, истакла је Czerny.

Више од 200 гостију из целог света који учествују на DLD Салону, поред учешћа на конференцији, имаће прилике да обиђу и упознају се са успешним српским ИТ компанијама, али и културним знаменитости нашег града које посећују по први пут.

Међу учесницима конференције се налазе и наши најпознатији стручњаци из области дигиталне индустрије: предавач на Факултету за медије и комуникације и дигитални експерт са интернационалним искуством из Google-а Лазар Џамић, оснивач Нордеуса Бранко Милутиновић, Марија Митровић Данкулов са Института за физику, професори Софија Стефановић и Весна Црнојевић-Бенгин, један од оснивача БиоСенсе института, Срђан Станковић, генерални директор компаније Donesi.com, Бранимир Ракић, Origin Trail, Маја Ћирић, Емилија Јовановић и други.

Од интернационалних стручњака и иноватора, гости Београда су: Ханс Улрих Обрист, уметнички директор галерије Serpentine у Лондону, Саша Кноп - AVA, Катја Спек - Digital Market Expert, Ализ Тепфенхарт - Burda Digital GmbH, Стефи Черни - DLD Media Gmb H, Исабел Велпе - TU Munchen, Рути Корен – OSCAR 4b.com, Кристофер Шлафер - Techonology Executive, Вибо Вијнберген - WeWork и други.

По оцени угледног британског магазина “Економист" – конференција „Digital, Life, Design" једна је од две најважније иновативне конференције у Европи. Само неки од досадашњих њених учесника били су глобални лидери: Марк Цукерберг (Facebook), Ериц Шмит (Google), књижевници Деепак Чопра и Пауло Коељо, архитекта Заха Хадид, уметница Јоко Оно, Лејди Гага и многи други.

Као водећа европска конференција иновација, дигитализација, науке и културе „Digital, Life, Design“, покренута је 2005. године у Минхену, са циљем да истражи како дигитализација утиче на свакодневни живот људи, друштвене, политичке и економске промене.

Окупила је 1000 иноватора из целог света, да би се током година DLD проширио на цео свет, са сталним истраживањем тема о мењању тржишта, медија, уметности и друштва.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs