Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Србија увек уз свој народ на Космету

Србија увек уз свој народ на Космету

Косовска Митровица, 8. јун 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас свечаној седници Српске листе поводом годину дана њеног постојања, поручивши да Срби никада неће одустати од борбе за Космет и за своје грађане у јужној српској покрајини.

Фото: Танјуг

Ђурић је окупљеним члановима Српске листе на Техничком факултету у Косовској Митровици поручио да ће Србија и у наредном периоду, колико год то било тешко, наставити, по сваку цену и са свим државним капацитетима, да стоји иза свога народа на Космету.

Немојте да вас било ко лаже да било ко у Србији одустаје од вас и ваше будућности. Немојте да вас било ко лаже да постоји алтернатива, јер морате бити у слози са нашом једином мајком државом Србијом, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је навео да је годину дана прошло од почетка стварања бедема опстанка и останка нашег народа, али и наше земље и свих оних који се осећају да су у заједништву са нашом државом.

Честитајући Српској листи на томе што је у претходних годину дана постала бедем одбране опстанка и останка нашег народа на Косову и Метохији, Ђурић је навео да је време које је пред нама изузетно тешко.

То је време, како је упозорио, у којем ће свака наша мана десетоструко више да нас кошта и време у којем ће свака врлина коју поседујемо бити на искушењу, те из тог разлога Српска листа има три пута већу одговорност него људи који се баве управљању градовима, општинама у било ком другом делу Србије.

Читава Србија ће се у наредном периоду суочити са огромним притисцима у вези са Косметом, те у том смислу, да када разговарам са председником Србије Александром Вучићем и другим званичницима Србије, разумем који су изазови са којима се они суочавају, закључио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs