Србија увек уз свој народ на Космету

Косовска Митровица, 8. јун 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас свечаној седници Српске листе поводом годину дана њеног постојања, поручивши да Срби никада неће одустати од борбе за Космет и за своје грађане у јужној српској покрајини.

Фото: Танјуг

Ђурић је окупљеним члановима Српске листе на Техничком факултету у Косовској Митровици поручио да ће Србија и у наредном периоду, колико год то било тешко, наставити, по сваку цену и са свим државним капацитетима, да стоји иза свога народа на Космету.

Немојте да вас било ко лаже да било ко у Србији одустаје од вас и ваше будућности. Немојте да вас било ко лаже да постоји алтернатива, јер морате бити у слози са нашом једином мајком државом Србијом, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је навео да је годину дана прошло од почетка стварања бедема опстанка и останка нашег народа, али и наше земље и свих оних који се осећају да су у заједништву са нашом државом.

Честитајући Српској листи на томе што је у претходних годину дана постала бедем одбране опстанка и останка нашег народа на Косову и Метохији, Ђурић је навео да је време које је пред нама изузетно тешко.

То је време, како је упозорио, у којем ће свака наша мана десетоструко више да нас кошта и време у којем ће свака врлина коју поседујемо бити на искушењу, те из тог разлога Српска листа има три пута већу одговорност него људи који се баве управљању градовима, општинама у било ком другом делу Србије.

Читава Србија ће се у наредном периоду суочити са огромним притисцима у вези са Косметом, те у том смислу, да када разговарам са председником Србије Александром Вучићем и другим званичницима Србије, разумем који су изазови са којима се они суочавају, закључио је Ђурић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=323858
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs