Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Све веће интересовање за туристичку понуду на Космету

Све веће интересовање за туристичку понуду на Космету

Београд, 25. фебруар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је њене штандове на овогодишњем београдском Сајму туризма и Сајму вина од 22. до 25. фебруара посетило више стотина гостију, показујући велико интересовање за туристичку понуду наше јужне покрајине.

У саопштењу се наводи да је акценат у представљању туристичког садржаја ове године стављен на промовисање ски-центра Брезовица, Рајске бање у Бањској код Звечана, сеоског туризма, верског туризма, али и све популарнијег винског туризма.

Своју туристичку понуду су током четири сајамска дана представиле општине Зубин Поток, Штрпце, Призрен, Косовска Митровица, Звечан, Ораховац и Приштина.

Овогодишња промоција туристичких садржаја јужне покрајине организована је под геслом „Тамо где је срце“, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, отварајући штанд, рекао да се нигде другде не може видети такав колоплет историје од раног средњег века до данас.

Дођите да проведете једну ноћ у Великој Хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино… Дођите на Брезовицу, на скијање на српске Алпе, да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње, поручио је Ђурић.

Много је, како је навео, разлога да будемо са нашим народом на Косову и Метохији, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог наше срце.

И ове године је на Сајму вина наступило неколико винарија из Ораховачког виногорја: Винарија Бркић, Винарија Антић, Винарија Маниташевић, Виница Петровић, Душа Метохије - Ђуричић и Дечанска виница.

Вина из краја у којем се лоза гајила и у време Немањића наилазе на све веће интересовање љубитеља и познавалаца вина, подсећа се у саопштењу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs