Све веће интересовање за туристичку понуду на Космету

Београд, 25. фебруар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је њене штандове на овогодишњем београдском Сајму туризма и Сајму вина од 22. до 25. фебруара посетило више стотина гостију, показујући велико интересовање за туристичку понуду наше јужне покрајине.

У саопштењу се наводи да је акценат у представљању туристичког садржаја ове године стављен на промовисање ски-центра Брезовица, Рајске бање у Бањској код Звечана, сеоског туризма, верског туризма, али и све популарнијег винског туризма.

Своју туристичку понуду су током четири сајамска дана представиле општине Зубин Поток, Штрпце, Призрен, Косовска Митровица, Звечан, Ораховац и Приштина.

Овогодишња промоција туристичких садржаја јужне покрајине организована је под геслом „Тамо где је срце“, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, отварајући штанд, рекао да се нигде другде не може видети такав колоплет историје од раног средњег века до данас.

Дођите да проведете једну ноћ у Великој Хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино… Дођите на Брезовицу, на скијање на српске Алпе, да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње, поручио је Ђурић.

Много је, како је навео, разлога да будемо са нашим народом на Косову и Метохији, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог наше срце.

И ове године је на Сајму вина наступило неколико винарија из Ораховачког виногорја: Винарија Бркић, Винарија Антић, Винарија Маниташевић, Виница Петровић, Душа Метохије - Ђуричић и Дечанска виница.

Вина из краја у којем се лоза гајила и у време Немањића наилазе на све веће интересовање љубитеља и познавалаца вина, подсећа се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=314980
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs