Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Напад на имовину Срба у Осојану демонстрација силе

Напад на имовину Срба у Осојану демонстрација силе

Београд, 4. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најоштрије је осудио синоћни напад на српску имовину у селу Осојане, где су у само једној ноћи обијена три локала и украден један аутомобил.

Ђурић је тим поводом истакао да се стиче утисак да је овај озбиљни инцидент осмишљен како би додатно отежао опстанак Срба у Метохији.

Према његовим речима, ово свакако још једном потврђује колико је неопходно укључивање већег броја Срба у полицијске снаге у општинама у којима наш народ живи у енклавама, те да је у међувремену неопходно обновити ефикаснији међународни безбедносни надзор у тим срединама.

Напад на имовину Срба у Осојану је очито демонстрација силе која за циљ има да се повратници у Метохији застраше и поново приморају да напусте своја огњишта, упозорио је Ђурић.

Он је подсетио на то да је ова похара уследила само неколико дана пошто је уведена нова аутобуска линија на релацији Осојане–Косовска Митровица, којом су наши сународници добили симболично охрабрење за останак и опстанак у Метохији.

Србија ће већ током предстојеће недеље наћи начина да обештети оне који су оштећени у овом дрском нападу, чиме ћемо свима онима који желе да Срба у Метохији више нема поручити да не могу да нас сломе и да никада нећемо одустати, поручио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs