Напад на имовину Срба у Осојану демонстрација силе

Београд, 4. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најоштрије је осудио синоћни напад на српску имовину у селу Осојане, где су у само једној ноћи обијена три локала и украден један аутомобил.

Ђурић је тим поводом истакао да се стиче утисак да је овај озбиљни инцидент осмишљен како би додатно отежао опстанак Срба у Метохији.

Према његовим речима, ово свакако још једном потврђује колико је неопходно укључивање већег броја Срба у полицијске снаге у општинама у којима наш народ живи у енклавама, те да је у међувремену неопходно обновити ефикаснији међународни безбедносни надзор у тим срединама.

Напад на имовину Срба у Осојану је очито демонстрација силе која за циљ има да се повратници у Метохији застраше и поново приморају да напусте своја огњишта, упозорио је Ђурић.

Он је подсетио на то да је ова похара уследила само неколико дана пошто је уведена нова аутобуска линија на релацији Осојане–Косовска Митровица, којом су наши сународници добили симболично охрабрење за останак и опстанак у Метохији.

Србија ће већ током предстојеће недеље наћи начина да обештети оне који су оштећени у овом дрском нападу, чиме ћемо свима онима који желе да Срба у Метохији више нема поручити да не могу да нас сломе и да никада нећемо одустати, поручио је Ђурић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=313306
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs