Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Самовоља Приштине угрожава процес нормализације односа

Самовоља Приштине угрожава процес нормализације односа

Београд, 9. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић оценио је данас да је одлука привремених институција самоуправе у Приштини да му се онемогући одлазак у Косовску Митровицу, где је требало да присуствује обележавању Дана победе над фашизмом, сраман потез.

Фото: Танјуг

Ђурић је у писаној изјави за медије нагласио да је овим потезом исказан јасан став не само према процесу нормализације односа, већ и према данашњем празнику.

Према његовим речима, самовољом Приштине задат је још један озбиљан ударац настојањима да се на Космету створи мултиетничко друштво засновано на традицијама демократије и антифашизма.

Дан победе над фашизмом, како је нагласио, повод је да цивилизован свет искаже свој отклон од идеологије мржње и зла, а они који то данас спречавају исказају свој отклон од цивилизованог света и вредности које он дели.

Он је поручио да нико не може да спречи грађане Србије да са поносом негују своју антифашистичку традицију и сећање на жртве које је поднео ослобађајући од нацизма и фашизма своју земљу, па и оне на нашим просторима који су током Другог светског рата били на страни идеологије зла.

У нади да ће и утицајни међународни представници на Косову и Метохији исказати јасан став према данашњој антицивилизацијској одлуци Приштине, грађанима Србије на Косову и Метохији честитам Дан победе над фашизмом, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs