Самовоља Приштине угрожава процес нормализације односа

Београд, 9. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић оценио је данас да је одлука привремених институција самоуправе у Приштини да му се онемогући одлазак у Косовску Митровицу, где је требало да присуствује обележавању Дана победе над фашизмом, сраман потез.

Фото: Танјуг

Ђурић је у писаној изјави за медије нагласио да је овим потезом исказан јасан став не само према процесу нормализације односа, већ и према данашњем празнику.

Према његовим речима, самовољом Приштине задат је још један озбиљан ударац настојањима да се на Космету створи мултиетничко друштво засновано на традицијама демократије и антифашизма.

Дан победе над фашизмом, како је нагласио, повод је да цивилизован свет искаже свој отклон од идеологије мржње и зла, а они који то данас спречавају исказају свој отклон од цивилизованог света и вредности које он дели.

Он је поручио да нико не може да спречи грађане Србије да са поносом негују своју антифашистичку традицију и сећање на жртве које је поднео ослобађајући од нацизма и фашизма своју земљу, па и оне на нашим просторима који су током Другог светског рата били на страни идеологије зла.

У нади да ће и утицајни међународни представници на Косову и Метохији исказати јасан став према данашњој антицивилизацијској одлуци Приштине, грађанима Србије на Косову и Метохији честитам Дан победе над фашизмом, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=292465
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs