Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Вучић 14. јануара у посети Космету

Вучић 14. јануара у посети Космету

Београд, 11. јануар 2015. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најавио је данас да ће председник Владе Србије Александар Вучић и министри у Влади посетити Косовско поморавље, што ће бити веома значајно за Србе који живе у том делу јужне покрајине.

Марко Ђурић
Ђурић је у изјави за РТВ Пинк указао на важност те посете, с обзиром на то да од раних деведесетих година тај део покрајине није посетио ниједан високи званичник државе и владе.

Он је, говорећи о детаљима посете, рекао да ће премијер Вучић у среду, 14. јануара, најпре посетити Косовско поморавље, односно околину Гњилана, где живи приближно 40.000 људи и где се налазе четири општине са српском већином.

Према његовим речима, имајући у виду да је то крај у којем се бележи раст наталитета, Влада Србије започела је и у кратком року привела крају радове на изградњи породилишта.

Предвиђено је да у Пасјану премијер Вучић отвори породилиште, а његово отварање је, како је навео, важно како из практичних, тако и из административних разлога.

Вучић ће након тога посетити општину Штрпце у којој живи око 15.000 Срба, као и Брезовицу, указао је Ђурић и истакао да је неизоставна тачка посете и Грачаница, на чијем ширем подручју живи приближно 20.000 Срба.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs