Вучић 14. јануара у посети Космету

Београд, 11. јануар 2015. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најавио је данас да ће председник Владе Србије Александар Вучић и министри у Влади посетити Косовско поморавље, што ће бити веома значајно за Србе који живе у том делу јужне покрајине.

Марко Ђурић
Ђурић је у изјави за РТВ Пинк указао на важност те посете, с обзиром на то да од раних деведесетих година тај део покрајине није посетио ниједан високи званичник државе и владе.

Он је, говорећи о детаљима посете, рекао да ће премијер Вучић у среду, 14. јануара, најпре посетити Косовско поморавље, односно околину Гњилана, где живи приближно 40.000 људи и где се налазе четири општине са српском већином.

Према његовим речима, имајући у виду да је то крај у којем се бележи раст наталитета, Влада Србије започела је и у кратком року привела крају радове на изградњи породилишта.

Предвиђено је да у Пасјану премијер Вучић отвори породилиште, а његово отварање је, како је навео, важно како из практичних, тако и из административних разлога.

Вучић ће након тога посетити општину Штрпце у којој живи око 15.000 Срба, као и Брезовицу, указао је Ђурић и истакао да је неизоставна тачка посете и Грачаница, на чијем ширем подручју живи приближно 20.000 Срба.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=228626
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs