Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Састав
Председник Владе Републике Србије
Генерални секретар
Потпредседници и министри
Скупштина

Почетна страна > Влада > Састав > Председник Владе Републике Србије

Председник Владе Републике Србије

Ана Брнабић

Рођена је 1975. године у Београду. Поседује мастер диплому (МБА) са Универзитета Хал из Велике Британије и више од десет година рада са међународним организацијама, страним инвеститорима, локалним самоуправама и јавним сектором у Србији.

У августу 2016. године изабрана је за министра државне управе и локалне самоуправе у Влади Србије, и ту функцију обављала је до избора за председника Владе.

Председник је Савета за иновационо предузетништво и информационе технологије Владе Србије, као и Републичког савета за националне мањине и потпредседник Републичког савета за реформу јавне управе.

Као министар државне управе и локалне самоуправе радила је на бржем системском увођењу електронске управе у Србији у циљу ефикаснијег рада државне управе и локалне самоуправе, директном подизању квалитета живота грађана Србије, изградњи модерније и транспарентније управе и борби против корупције.

Два најзначајнија пројекта које је реализовала у овом сегменту током свог мандата јесу пројекат е-Беба („Бебо, добродошла на свет“) и е-ЗУП (пуна имплементација Закона о општем управном поступку).

Као председник Савета за иновационо предузетништво и информационе технологије Владе Србије, у свакодневним консултацијама са ИТ индустријом из Србије, старт-ап и иновационим компанијама, развила је Акциони план и кренула у његову брзу примену.

У оквиру борбе против сиве економије, била је задужена за реализацију наградне игре „Узми рачун и победи“ у којој је учествовало више од 40 одсто грађана Србије и која је резултирала значајно повећаном свешћу о значају борбе против сиве економије.

Члан је групе „Нови лидери за Европу“ у оквиру Светског економског форума.

Пре избора у Владу Србије, била је директорка компаније Континентал Винд Србија (Continental Wind Serbia - CWS) где је радила на реализацији инвестиције вредне 300 милиона евра у ветропарк у општини Ковин.

Учествовала је у оснивању и била први извршни директор, као и члан Управног одбора непрофитне фондације Пексим.

Била је ангажована у различитим америчким консултантским фирмама које су у Србији реализовале пројекте финансиране од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД). Била је заменик директора Пројекта за развој конкурентности Србије, експерт на Програму реформе локалне самоуправе у Србији и виши координатор Програма за економски развој општина.

Активно је учествовала у оснивању Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) 2006. године. Постаје члан, а потом и председник Управног одбора НАЛЕД-а.

Добитник је бројних признања за развојне пројекте на којима је радила, промоцију друштвено-одговорног пословања и толеранције.


Актуелно
Експозе председника Владе Републике Србије Ане Брнабић (28. јун 2017.)

Архива експозеа
Експозе председника Владе Републике Србије Александра Вучића (9. август 2016.)
Експозе председника Владе Републике Србије Александра Вучића (27. април 2014.)
Експозе председника Владе Републике Србије Ивице Дачића поводом избора нових чланова Владе (30. август 2013. године)
Експозе Ивице Дачића, мандатара за састав Владе Републике Србије (26. јул 2012.)
Експозе председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића (14. март 2011.)
Експозе председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића (7. јул 2008.)
Експозе председника Владе Републике Србије Војислава Коштунице (15. мај 2007.)
Експозе председника Владе Републике Србије Војислава Коштунице (2. март 2004.)

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs