Драгин је за време великог одмора ђацима поделио пакетиће са органским производима (јабуке, шаргарепе, физалис) и том приликом навео да ће Министарство пољопривреде подстицати развој органске производње.
Према његовим речима, то подразумева период конверзије у органску производњу, сертификацију производње, оснивање демо фарми, едукацију саветодаваца и произвођача, удруживање и производњу материјала за репродукцију добијеног методама органске производње.
Такође је потребна и промоција органских производа, као и еко и здравственог туризма, и увођење програма органске производње у школске и високошколске установе, прецизирао је он.
Истовремено, министар је подсетио и на нови закон о безбедности хране, који је прошле недеље усвојен на Влади и иде у скупштинску процедуру.
Храна има градивну, енергетску, биохемијску и заштитну улогу и, као таква, неопходна је за нормално функционисање организма.
Нови закон о безбедности хране има за циљ да поједностави процес производње, прераде и пласмана хране, уз акценат на сталан надзор релевантних органа и гаранцију производње здравствено безбедних производа, објаснио је министар.
Он је рекао да је доношење закона о безбедности хране значајно првенствено у заштити живота и здравља људи, али и у заштити здравља и добробити животиња, биља и животне средине.
Један од основних циљева пољопривредне политике Србије јесте да потрошачима омогући стабилну понуду хране, у складу са захтевима који се тичу одговарајуће цене, квалитета и безбедности производа, истакао је Драгин.