Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Интерес Србије што бољи билатерални односи са Белгијом

Интерес Србије што бољи билатерални односи са Белгијом

Београд, 5. новембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и нови амбасадор Краљевине Белгије у Србији Кунрад Адам оценили су данас да су билатерални односи двеју земаља добри, али и да има простора за њихово даље продубљивање.

Фото: Министарство спољних послова

Током састанка је било речи о могућностима даљег унапређења билатералних односа, европским интеграцијама Србије, питању Косова и Метохије и мултилатералној сарадњи.

Дачић је истакао да је интерес Србије да билатерални односи са Белгијом буду што је могуће бољи, и додао да наша земља улаже велики напор да буде препозната као поуздан, одговоран и предвидив партнер у региону Западног Балкана.

Он је изразио задовољство поводом успостављеног политичког дијалога, који је последњих година у константном тренду унапређења, при чему је навео податак да је у Србији присутно приближно 50 белгијских компанија.

Први потпредседник Владе је, имајући у виду ту чињеницу, указао на потребу даљег јачања економске сарадње, кроз сталан пораст спољнотрговинске размене и реализацију нових белгијских инвестиција.

Дачић је изразио захвалност на досадашњој подршци Белгије у процесу приступања Србије ЕУ, и изнео очекивање да ће та земља наставити да, у оквиру Уније, утиче на то да се наши реформски напори адекватно валоризују.

Он је нагласио да је Србија чврсто опредељена за то да сва отворена питања у региону Западног Балкана решава дијалогом, у доброј вери и без условљавања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs