Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставак подршке "Звезде" борби против насиља над женама

Наставак подршке "Звезде" борби против насиља над женама

Београд, 5. новембар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић најавила је данас да ће на фудбалској утакмици између "Црвене звезде" и "Ливерпула" у Београду бити развијен транспарент "Stop violence against women!".

Михајловић је истакла да ће на стадиону црвено-белих бити развијен транспарент са поруком да се заустави насиље над женама како бисмо указали на овај проблем и одговорност свих да се боре против те врсте насиља.

Потпредседница Владе је пред нову утакмицу "Звезде" у Лиги шампиона изразила захвалност српском шампиону на подршци, и истакла да ће ову важну поруку видети не само 50.000 навијача на стадиону, већ и више милиона телевизијских гледалаца, који ће пратити овај меч.

Она је нагласила да је част што се "Црвена звезда", као наш најтрофејнији клуб, прикључила овој друштвено одговорној акцији Координационог тела, при чему је упутила позив и другим клубовима да помогну ову акцију.

Не затварајмо очи пред насиљем над женама јер то није ничија лична ствар, то се не дешава неком другом. Реч је о великом друштвеном проблему и морамо сви заједно да се боримо против те појаве, нагласила је потпредседница Владе.

Председник ФК "Црвена звезда" Светозар Мијаиловић изразио је наду да ће "Звезда", као значајан клуб на овим просторима, својим ангажовањем допринети успешности акције коју води Координационо тело за родну равноправност.

"Црвена звезда" се укључила у ову велику акцију јер су жене наше баке, мајке, сестре, ћерке и унуке, и сваки човек има обавезу да поштује оно што му је у личном животу најсветије, нагласио је Мијаиловић.

На утакмици између "Црвене звезде" и "Ливерпула", на источној трибини стадиона "Рајко Митић" биће постављен 17 метара дуг транспарент с натписом "Стоп насиљу над женама" на енглеском језику.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs