Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Значајне могућности за интензивирање сарадње са Чешком

Значајне могућности за интензивирање сарадње са Чешком

Београд, 5. новембар 2018. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и новопостављени амбасадор Чешке у Србији Томаш Кухта истакли су спремност за даље продубљивање и јачање односа двеју земаља у свим областима од заједничког интереса.

Фото: Министарство спољних послова

Дачић је примио амбасадора Кухту у куртоазну посету, а у срдачном разговору је обострано констатовано да блиски и пријатељски односи између две земље имају дугу историјску традицију.

Размењена су и мишљења о билатералним односима, европским интеграцијама Србије, питању Косова и Метохије и мултилатералној сарадњи.

Изражено је задовољство тиме што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог, као и очекивање да ће предстојеће билатералне посете на високом и највишем нивоу пружити додатни подстицај даљем унапређењу свеобухватне сарадње.

Дачић jе изразио захвалност на континуираној подршци Чешке процесу приступања Србије Европској унији, како кроз залагање у оквиру ЕУ, тако и у оквиру Вишеградске групе.

Током разговора је констатовано да постоје бројне могућности за даље интензивирање свих видова сарадње од обостраног интереса, посебно у области привреде.

С тим у вези, амбасадор Кухта је пренео да су чешки привредници препознали потенцијале за сарадњу у области економије, и указао на интерес чешких инвеститора да наставе да улажу у Србији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs