Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Даљи рад на промоцији и заштити права детета

Даљи рад на промоцији и заштити права детета

Београд, 5. новембар 2018. године – Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је на петој седници Савета за права детета представљен досадашњи рад овог министарства на изради закона о правима детета и заштитнику права детета.


Седници је, поред државног секретара тог министарства Ненада Нерића, присуствовао и посебни саветник министра за рад Драган Вулевић, који је представио план даљег рада на доношењу овог закона, што се очекује у првом кварталу 2019. године.

Вулевић је подсетио на то да је министар Зоран Ђорђевић формирао радну групу која је сачинила преднацрт тог закона, у чијем су раду учествовали Невена Петрушић, Невена Вучковић Шаховић, Тамара Лукшић Орландић и помоћник републичког секретара за законодавство Ранка Вујовић.

Према његовим речима, овим законом је учињен велики корак у унапређењу, промоцији и обезбеђивању контроле заштите права детета у Републици Србији.

Он је навео да је овај закон по свом садржају јединствен јер у себи садржи одредбе којима се верификују сва права детета и инструменти независне контроле и заштите.

Његовим доношењем испуњавају се наше обавезе из препоруке из последњег универзалног периодичног прегледа о стању људских права у Србији, препоруке Комитета за права детета у Женеви и одређене обавезе дефинисане Акционим планом за реализацију обавеза из Поглавља 23, закључио је Вулевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs