Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Тумбај група инвестира у оснивање медицинског кампуса у Србији

Тумбај група инвестира у оснивање медицинског кампуса у Србији

Београд, 4. новембар 2018. године – Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да ће Тумбај група, највећа компанија која се бави здравственим услугама и образовањем у тој области у УАЕ, уложити више од 250 милиона евра у оснивање новог медицинског универзитета у Србији, изградњу студентског кампуса и клинике.


Укупан број запослених на „Гулф“ медицинском универзитету и „Тумбај“ болници требало би да буде приближно 5.000 и укључивао би техничко особље, медицинске сестре и техничаре, као и лекаре разних специјализација.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је да ће бити одржан састанак на којем ће бити речи о локацији за градњу целовитог медицинског кампуса.

Он је навео да ће кампус у свом саставу имати нови универзитет, клинику и објекте за смештај студената, при чему ће универзитет имати више студијских програма, при чему ће бити одлична прилика за домаће и стране студенте.

Пројекат, који је пре годину дана са Тумбај групом започело Министарство просвете, науке и технолошког развоја, озваничен је потписивањем више меморандума током недавне посете министра Шарчевића и представника Министарства здравља Уједињеним Арапским Емиратима.

Министарство здравља и Министарство просвете удружили су снаге и прешли у конкретно договарање око пројекта доласка Тумбај групе у Србију. Они би у првој фази користили болнице нашег КБЦ-а у Београду, који је уједно и наставна база Медицинског факултета у Београду, а у другој фази би кренули у изградњу сопствене клинике, објаснио је Шарчевић.

Министар је истакао да је долазак Тумбај групе у Србију изузетна шанса да, кроз заједничку сарадњу, на новом универзитету посао нађу млади стручњаци из Србије.

Према његовим речима, они би ту радили за одличне плате, што би их мотивисало да остану у земљи, допринесу својој каријери, развоју здравствене заштите у Србији, али и подизању квалитета здравственог образовања.

Шарчевић је навео да Тумбај група, чије је седиште у УАЕ, поседује више клиника са универзитетским центром, како у Емиратима, тако и у Индији и Јужноафричкој Републици.

Реч је о веома успешној компанији, која је позната по иновативним приступима у медицини, како у медицинском образовању, тако и када је реч о методама лечења, истакао је Шарчевић и додао да ће долазак у Србију представљати улазак те компаније на европско тло, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs