Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > У овој години решено стамбено питање за 667 припадника Војске Србије

У овој години решено стамбено питање за 667 припадника Војске Србије

Нови Сад, 3. новембар 2018. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин уручио је данас у Новом Саду кључеве 12 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је том приликом истакао да је од почетка године до данас 667 припадника Војске Србије решило своје стамбено питање преко Министарства одбране.

Он је најавио да ће се радити на јачању наше војске кроз набавку новог наоружања и борбених система, али и кроз решавање стамбеног питања и бригу о свим њеним припадницима.

Свако ко своју судбину веже за Војску Србије треба да зна да поново постоји систем који брине о њему, његовим образовним, стамбеним и здравственим потребама, али и о члановима његове породице, поручио је министар.

И данашња подела станова је доказ да Војска Србије брине о својим активним и пензионисаним припадницима. Докле год сте ту, ви сте наша брига и наша обавеза, истакао је Вулин.

Он је нагласио да Војска треба да се налази свуда где живи наш народ, односно свуда где је то потребно, уз напомену да не треба све улагати у Београд, већ и у друге градове који заслужују да имају и Војску и бољи животни стандард.

Министар је истакао да ће стамбена изградња за припаднике безбедносних структура, коју је покренуо председник Србије Александар Вучић, умногоме решити стамбене проблеме припадника ВС, и најавио да ће у Новом Саду бити изграђено приближно 2.000 станова.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, који је присуствовао уручењу кључева поменутих станова, истакао је значај стамбеног збрињавања припадника система одбране.

Према његовим речима, овај догађај је резултат напора Министарства одбране да се статус и стандард припадника тог министарства и ВС подигне на највиши ниво.

Председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић поручио је да је ово јасан показатељ како треба да се посвети пажња људима од којих очекујемо да пруже заштиту, пре свега државном интегритету, а и грађанима у њиховом свакодневном животу.

Један од добитника трособног стана у новосадском насељу Југовићево потпуковник Дејан Станивуковић навео је да је коначно дочекао да својој петочланој породици обезбеди „кров над главом“ и да је због тога захвалан ресорном министарству и ВС, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs