Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > МУП брине о породицама преминулих полицајаца

МУП брине о породицама преминулих полицајаца

Крагујевац, 3. новембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас у Крагујевцу уручењу кључева стана који су припадници Жандармерије купили породици преминулог колеге Новице Рибаћа.


Стефановић је истакао да је поносан на припаднике Жандармерије који су показали изузетну солидарност и да су људи пре свега и јединица која брине о породицама својих припадника који данас више нису са нама, а дали су животе током обављања свог посла и најзначајнијих задатака.

Он је навео да му је драго што је у друштву људи који су увек били спремни да пруже свој максимум и покажу да су достојни униформе и заставе Србије коју носе на рамену.

Данас су Андријана, Страхиња и Дејана добили од Жандармерије стан и прилику да свој живот наставе на бољи и квалитетнији начин. Они имају подршку МУП-а и читаве ове јединице, која је бринула о њима, не само данас, него и годинама уназад, нагласио је потпредседник Владе.

Командант Жандармерије Дејан Луковић изразио је захвалност Стефановићу на подршци коју је пружио током акције прикупљања новца за куповину стана породици Рибаћ и на томе што је присуствовао уручењу кључева стана.

Жандармерија је још једном исказала своју хуманост, без обзира на све друге послове које обавља. Показали смо да смо пре свега људи. Сакупили смо новац у износу од три милиона и 600 хиљада динара и купили овој породици стан, површине 48 квадратних метара, рекао је Луковић.

Он је подсетио на то да је Новица Рибаћ преминуо 2004. године и да су, без обзира на то што је прошло неколико година од тада, припадници Жандармерије све време мислили и били уз његову породицу, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs