Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Подршка компанијама које улажу у заштиту животне средине

Подршка компанијама које улажу у заштиту животне средине

Београд, 2. новембар 2018. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван поручио је данас на представљању Извештаја компаније "Хемофарм" А.Д. о одрживом развоју за 2017. годину да ће све фирме које послују у Србији у складу с принципима одрживог развоја имати подршку државе.


У саопштењу Министарства заштите животне средине наводи се да је Триван упутио честитку "Хемофарму" на резултатима у постизању одрживости пословања, и изразио захвалност на настојању да Србију чини бољим местом за живот.

Он је указао на посебан значај иностраних компанија које послују у Србији за укупан напредак у области заштите животне средине, и додао да су то компаније које у својој пословној политици имају уграђену статегију заштите животне средине и принципе одрживог развоја, сходно пракси развијених европских земаља, уз напомену да је "Хемофарм" пример како то треба радити.

Министар је истакао посебан значај неговања и унапређења образовања и културе и објаснио да се на томе мора радити, јер култура је и питање односа према друштвеној заједници, питање односа према здрављу.

Триван је упутио позив "Хемофарму" да настави са иновацијама и напорима на унапређењу заштите животне средине, јер се најбоље на позитивним примерима доказује да је могуће чинити помаке у примени принципа одрживог развоја и заштити животне средине.

Генерални директор "Хемофарм" групе и потпредседник STADA EEC Роналд Зелигер истакао је да боља животна средина не може настати залагањем само једне компаније или једног министарства, већ је потребно да и друге компаније следе такву политику одрживог пословања.

Он је нарочито указао на неопходност добре сарадње компанија са државом и друштвеном заједницом у целини, при чему је позвао и на тешњу сарадњу са Немачком привредном комором, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs