Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Завршетак изградње обилазнице око Београда један од приоритета Владе

Завршетак изградње обилазнице око Београда један од приоритета Владе

Београд, 2. новембар 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о потврђивању Уговора о државном концесионалном зајму за пројекат изградње обилазнице око Београда на аутопуту Е70/Е75, деоница: мост преко реке Саве код Остружнице-Бубањ поток, између Владе Србије као зајмопримца и кинеске Експорт-Импорт банке, као зајмодавца.


Завршетак изградње обилазнице око Београда је приоритет Владе и један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката, чија ће реализација довести до преусмеравања саобраћаја са преоптерећене градске мреже на нову обилазницу.

Влада је усвојила и Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији (Пројекат техичко-путничке станице Земун-фаза 2) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој.

За финансирање друге фазе пројекта одобрено је 22 милиона евра, од чега ће 17 милиона евра бити намењено за завршетак комплекса ТПС Земун, а пет милиона евра биће уложено за набавку управљачког информационог система за железнички превоз путника.

На седници је усвојен и Предлог закон о потврђивању Споразума између страна потписница Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи о аутоматској размени ДНК података, дактилоскопских података и података о регистрованим возилима.

Спортисти Давору Штефанеку за освојену сребрну медаљу у рвању на Светском првенству у Будимпешти, одржаном у октобру ове године, и његовом тренеру Сретену Дамњановићу, додељена је новчана награда у износу од по 25.000 евра у динарској противвредности.

За освојену бронзану медаљу у рвању на Светском првенству у Будимпешти, Влада је наградила са по 20.000 евра у динарској противвредности рвача Виктора Немеша и његовог тренера Војислава Трајковића.

За освојену бронзану медаљу на истом такмичењу, новчане награде у износу од по 20. 000 евра добили су рвач Михаил Кајала и његов тренер Радован Момиров.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs