Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ухапшено осам особа због кријумчарења људи

Ухапшено осам особа због кријумчарења људи

Београд, 2. новембар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници СБПОК-а, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал, у две одвојене акције, ухапсили осам чланова организоване криминалне групе због основане сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.


Заједничком акцијом припадника Службе за борбу против организованог криминала и полиције у Кикинди, на подручју Ђале, ухапшени су организатор групе Д. Г. (1975) из Врбаса, као и чланови Д. П. (1991) и Д. П. (1964), обојица из Новог Кнежевца.

Такође, остали чланови криминалне групе – Б. В. (1968) и Т. Д. (1987), обе из Суботице, Р. Ш. (1974), држављанин БиХ, М. П. (1967) из Бачке Паланке и С. Н. (1971), ухапшени су на подручју Суботице, Новог Сада и Новог Кнежевца.

Сумња се да су они, од почетка септембра до краја октобра ове године, омогућили недозвољен транзит за већи број ирегуларних миграната – држављана Индије и Авганистана, преко територије Србије у Мађарску, а затим даље ка земљама Западне Европе.

Они се терете да су чамцима превозили мигранте преко Тисе и за то добијали надокнаду од око 1.000 евра по групи миграната, коју су делили.

Полиција је код осумњичених пронашла чамац који је, како се сумња, служио за превоз миграната преко реке, четири путничка моторна возила, за која се сумња да су их користили за превоз до реке, као и средства везе.

Такође, заплењене су и сасушене чауре мака, као и фалсификована документа БиХ.

Чауре мака су нађене код Р. Ш. и против њега ће бити поднета кривична пријава за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, док је полиција лажна докумнета пронашла код М. П. који ће се теретити и за кривично дело фалсификовање исправе.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs