Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Новим законом до унапређења система јавних набавки

Новим законом до унапређења система јавних набавки

Београд, 2. новембар 2018. године – Државна секретарка Министарства финансија Владе Републике Србије Јелена Танасковић изјавила је данас да је развој ефикасног система јавних набавки веома важно питање у процесу придружења земаља Западног Балкана ЕУ, због чега је од великог значаја да се што више стручњака образује на ову тему.

Јелена Танасковић
Танасковић је учествовала на свечаности поводом почетка наставе за другу генерацију студената мастер студија из области менаџмента јавних набавки (Master in Public Procurement Management) на Правном факултету Универзитета у Београду.

Јавне набавке су веома важно питање којим се бавимо у Министарству финансија, а тим поводом очекује нас доношење новог закона који ће унапредити систем јавних набавки, навела је она.

Према њеним речима, овај закон је само једно од законских решења која ће бити донета у наредном периоду, а све са циљем побошљања економског амбијента.

Верујем да ће овај студијски програм испунити ваша очекивања и да ћете стећи потребна знања и искуства у различитим аспектима јавних набавки, истакла је државна секретарка.

Она је искористила прилику да у име Владе Србије и у своје име пожели свима пуно успеха у даљем образовању, као и у професионалном и личном животу.

У питању је заједнички студијски програм Универзитета у Београду и Универзитета „Топ Вергата“ из Рима, који је успостављен 2017. године, и одвија се на Правном факултету у Београду, уз подршку Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), а полазници су студенти из Србије и региона.

Циљ београдског регионалног мастер програма је у потпуности у складу са потребама и заједничком стратегијом и документима које је Влада Србије потписала са Европском банком за обнову и развој.

Реч је о документима као што су Меморандум о разумевању за унапређење јавних набавки у Србији, Писмо о намерама да се истраже могућности за побољшање пословног окружења у Србији и Меморандум о разумевању о ИЦГИ (Investment Climate and Governance Initiative).


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs