Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Од данас веће исплате пензионерима

Од данас веће исплате пензионерима

Београд, 2. новембар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је да ће нешто више од 90.000 пензионера који су самостално обављали делатност данас први добити пензије са већим износом.

Фото: rts.rs

Ђорђевић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) објаснио да ће, према распореду исплате ПИО Фонда, октобарски чек 6. новембра примити пољопривредни и војни пензионери, а 10. новембра и сви остали.

Према његовим речима, већина пензионера добиће пет одсто повишице, а остали, због укидања Закона о привременом умањењу пензија, од осам до 13,3 одсто више него пре умањења.

Он је рекао да ће сви пензионери, којих има више од 1.700.000, осетити повећање, при чему ће 1.300.000 пензионера имати пет одсто повећање у односу на септембарску пензију.

Министар је прецизирао да просечна пензија у Србији, уз три повишице које су већ исплаћене, овог сада увећања и истовремено укидање Закона о привременом умањењу пензија, износи 26.320 динара, што је за приближно 5,4 одсто више.

Ђорђевић је указао на то да дотације из буџета за исплату пензија данас износе 29 одсто, истичући да је наплата доприноса у односу на исти период прошле године већа за девет одсто и износи 29 милијарди динара.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs