Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Грађани и њихов квалитетнији живот у фокусу Владе

Грађани и њихов квалитетнији живот у фокусу Владе

Београд/Оксфорд, 1. новембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић говорила је данас у Оксфорд јуниону, највећем дебатном удружењу на Универзитету Оксфорд, који је познат по организацији дебата и говорништва још од 1823. године, на тему „Будућност Србије у Европи“.


Брнабић је том приликом истакла да Србија жели да постане чланица Европске уније јер сматра да су вредности које наша земља заступа у складу са европским вредностима.

Делимо исте вредности и сматрам да је Србији место у Европској унији, рекла је председница Владе.

Она је подсетила на то да су многе државе у различитим фазама приступања Унији, и оценила да су унутрашње реформе најважније, и то пре свега због нас самих.

Према њеним речима, у фокусу Владе Србије су грађани и њихов квалитетнији живот, боље пензије и плате и виши животни стандард.

Формално чланство у ЕУ ће доћи као резултат реформи које спроводимо, и то је једини прави пут ка пуноправном чланству у Унији, рекла је премијерка, додавши да реформе које Влада спроводи директно утичу на економску и политичку стабилност земље.


Брнабић је истакла да Влада ствара нову, модерну економију засновану на иновацијама и знању, што ће омогућити домаћој привреди да буде конкурентнија у свету.

Она је навела да су, уз евроинтеграције, приоритети наше спољне политике и регионална сарадња и партнерство са свим земљама света, попут САД, Кине, Руске Федерације, Индије, Уједињених Арапских Емирата, што, како је додала, остаје трајно опредељење Србије.

Пре почетка предавања, премијерка Србије је обишла и здање удружења Оксфорд јунион, у друштву председника тог удружења Стивена Хорвата.

Том приликом, Брнабић се уписала у књигу утисака тог удружења, где се захвалила на прилици да у Оксфорд јуниону представи сва достигнућа и планове Србије.

Она је претходно била главни говорник на конференцији „Изазови влада 2018“ Школе за управу Блаватник Универзитета у Оксфорду, где је излагала о значају који технолошка револуција има за будућност влада.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs