Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Омогућити разговор Београда и Приштине без "црвених линија"

Омогућити разговор Београда и Приштине без "црвених линија"

Београд/Оксфорд, 1. новембар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Београд спреман за компромис са Приштином, али да је тај компромис у овом тренутку још далеко, поручивши да не треба нико са стране да говори о "црвеним линијама" пре него што саслуша могући договор две стране.


Брнабић је након конференције Школе за управу Блаватник универзитета у Оксфорду, у изјави новинарима оценила да је дијалог између Београда и Приштине већ толико тежак, комплексан и емотиван да нема смисла да се још додатно подвлаче "црвене линије".

Пустите да видимо да ли уопште можемо да дођемо као Београд и Приштина до неког могућег договора, а онда саслушајте тај договор па реците своје мишљење, рекла је премијерка.

Она је оценила да је невероватно то да је Београд спреман да разговара са представницима привремених институција у Приштини, а да неко одмах са стране каже - о овоме не можете да разговарате.

Немојте ви нама да причате о чему можемо, а о чему не можемо да разговарамо. Ово питање је најтеже за нас. Ми то знамо и немојте неко други да нам ставља "црвене линије" на то, поручила је Брнабић.

Она је додала да у овом тренутку не постоји никакав конкретан план са којим би грађани Србије могли да се упознају и поновила да Србија јесте спремна за компромис и да жели да види да ли је и приштинска страна спремна на то.

Брнабић је истакла да је апсолутно нетачно то да Брисел, Вашингтон и сви други знају нешто о том компромису, а да то не знају грађани Србије.

Сви знају оно што знају и грађани Србије, да смо спремни на компромис, поручила је премијерка.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs