Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Влада наставља са улагањима у образовање

Влада наставља са улагањима у образовање

Сремски Карловци, 1. новембар 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић присуствовао је данас у Сремским Карловцима свечаној академији поводом обележавања 227-годишњице оснивања Карловачке гимназије.


Шарчевић је на свечаности рекао да је улагање у образовање један од приоритета ресорног министарства и Владе Србије, јер је знање најважнији ресурс сваког друштва.

Он је истакао и да Министарство, заједно са Владом Србије, Покрајинском владом и локалним самоуправама, већ улаже у обнову многих средњих школа, наводећи пример гимназија у Сурдулици, Сенти и Сремским Карловцима, где је данас отворена и Конфуцијева учионица намењена изучавању кинеског језика и културе.

Министар је најавио и да ће улагања у образовне установе бити настављена и наредне године, додајући да је циљ да се побољшају услови за рад и учење, као и квалитет наставног програма.

Шарчевић је поновио да се ради и на томе да средње образовање постане обавезно, уз оцену да ће то довести до још већег улагања државе у образовни систем.


Према његовим речима, Влада Србије је основала радну групу која ће радити на изради закона о Сремским Карловцима, са циљем очувања културног амбијента, али и изградње универзитета у том граду.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић оценио је да је данас велики дан за Карловачку гимназију, али и целокупно српско образовање.

Значај ове гимназије је био и остао немерљив, нагласио је Мировић и подсетио на то да су се у њој школовали први модерни српски интелектуалци попут Борислава Михајловића Михиза, Бранка Радичевића, Јована Стерије Поповића, Симе Милутиновића Сарајлије и Ђорђа Натошевића.

Свечаној академији су присуствовали и саветник министра просвете Александар Пајић и шефица Канцеларије Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs