Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Ухапшено осам особа због кривичних дела и превара

Ухапшено осам особа због кривичних дела и превара

Београд, 1. новембар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције ухапсили осам особа због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара у саизвршилаштву.

Акцију су извели припадници Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

Том приликом су ухапшени З. Р. (1972), А. Л. (1977), В. М. (1978), Г. Ђ. (1966) Д. Ж. (1987), Ј. П. (1961), Д. Н. (1975) и П. М. (1971). Због истих кривичних дела против две особе је поднета кривична пријава у редовном поступку, док се за једним лицем интензивно трага.

Ухапшени З. Р. је осумњичен за то да је током 2017. године организовао криминалну групу која је, користећи станове на територији Београда чији су власници преминуле особе и Град Београд, а на основу фалсификованих докумената, књижила поменуте станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода на неког од припадника групе или на лица која су повезана са групом, а потом их продавала испод њихове тржишне цене.

Приликом претреса станова и других просторија које користе осумњичени пронађени су унапред припремљени фалсификовани уговори о купопродаји непокретности, уговори о откупу станова, потврде да су у целости исплаћени станови и више десетина фалсификованих печата државних институција са којима је вршена овера претходно припремљене фалсификоване документације.

Како је утврђено, на овај начин је криминална група стекла противправну корист од 30.000.000 динара, а оштећени су купци, законски наследници преминулих и Град Београд.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Тужилаштву за организовани криминал, објашњава се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs