Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Србија жели да примени модел Француске у дигитализацији индустрије

Србија жели да примени модел Француске у дигитализацији индустрије

Београд, 31. октобар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић истакао је у разговору са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем да Србија жели да примени успешан француски модел дигитализације индустрије.


Поповић је оценио да технолошки модел и иновациона политика који су Француску учинили једном од водећих европских економија представљају инспирацију за то како треба да градимо иновациони екосистем у Србији.

Желимо да градимо иновациону инфраструктуру и јачамо везе између корпорација, индустрије и стартапова на начин како то ради Француска, рекао је он.

Министар је истакао да се недавно вратио из посете Француској, где је имао прилике да се увери у достигнућа тамошњих корпорација и стартап компанија у погледу развоја иновација и дигитализације у пољопривреди.

То је сектор у којем имамо велики потенцијал за сарадњу и раст, јер је Србија, према оцени наших међународних партнера, једна од водећих држава у Европи када је у питању развој иновација и употреба дигиталних технологија у пољопривреди, нагласио је Поповић.

Поповић и Мондолини су изразили уверење да ће посета председника Француске Емануела Макрона Србији, најављена за децембар ове године, као и дигитални форум који ће бити организован у оквиру те посете, значајно допринети унапређењу економских односа двеју земаља, наводи се у саопштењу Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs