Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Велике могућности за јачање сарадње Србије и Катара

Велике могућности за јачање сарадње Србије и Катара

Београд, 31. октобар 2018. године – Државни секретар Министарства спољних послова Владе Републике Србије Немања Стевановић разговарао је данас са шефом државно-привредне делегације Катара Тариком Бин Али Ал-Ансаријем о билатералним политичким, економским и другим односима двеју земаља.


У саопштењу Министарства спољних послова наводи се да је Стевановић том приликом представио спољноекономску и инвестициону политику Србије, уз оцену да постоје велике могућности за интензивирање трговинско-инвестиционе сарадње двеју земаља.

Он је изразио очекивање да ће посета катарске државно-привредне делегације Србији бити успешна и да ће имати конкретне резултате, који ће допринети јачању економских и других односа двеју земаља.

Према његовим речима, Министарство спољних послова Републике Србије је спремно да у сваком тренутку подржи све иницијативе у овом правцу.

Ал-Ансари је, изразивши захвалност на пријему, изнео очекивање да ће посета делегације на чијем је челу дати значајан допринос развоју свеукупних односа двеју земаља, уз напомену да је Катар пријатељ и партнер Србије.

Дводневну посету државно-привредне делегације Катара Србији организовали су Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије и Привредна комора Србије, додаје се у саопштењу.Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs