Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Нови инвестициони циклус важан замајац за грађевинарство

Нови инвестициони циклус важан замајац за грађевинарство

Београд, 31. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да вредност актуелних инвестиција у инфраструктури износи 16 милијарди евра и да наредне године започиње нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра.

Михајловић је, гостујући на Телевизији "Прва", објаснила да ће тај циклус бити важан за српско грађевинарство и за повезивање с регионом, и додала да се ове године завршава изградња друмског Коридора 10 и пушта део Коридора 11.

Према њеним речима, пројекат изградње ауто-пута Прељина–Пожега, који почиње 1. марта, вредан је приближно пола милијарде евра, док вредност пројекта модернизације пруге између Новог Сада и Суботице износи милијарду евра.

Она је изразила наду да ће крајем године почети и изградња Моравског коридора, за који је процењена вредност изградње приближно 800 милиона евра, напоменувши да се око пола милијарде евра улаже и у регионалне пруге, укључујући и реконструкцију и модернизацију пруге Ниш–Димитровград.

Михајловић је прецизирала да, када говори о почетку новог инвестиционог циклуса, говори о почетку радова, не о потписивању уговора и почетку израде пројектно-техничке документације.

Такође, како је најавила, поред ових пројеката, у 2019. години ће се радити и пројектно-техничка документација за оба крака ауто-пута Београд–Сарајево, и од Кузмина до Сремске Раче и од Пожеге до Котромана.

Нови инвестициони циклус је важан замајац за наше грађевинарство, али и за повезивање Србије са регионом. Нама се последњих година транзитни саобраћај већ полако враћа, али ћемо овим пројектима постати и незаобилазна транзитна рута у овом делу Европе, закључила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs