Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Уручене награде родно најсензитивнијим компанијама

Уручене награде родно најсензитивнијим компанијама

Београд, 31. октобар 2018. године – Под покровитељством Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије и у организацији Удружења пословних жена Србије, синоћ су уручене награде родно најсензитивнијим компанијама у Србији у оквиру манифестације “Цвет успеха за жену змаја”.


Саветница потпредседнице Владе и председнице Координационог тела за родну равноправност Љиљана Лончар истакла је на церемонији у „Мадленијануму“ да су по први пут у Србији установљене и додељене награде компанијама које у свом пословању примењују друштвено одговорне принципе, праведно поступајући према свим запосленима, вођени вредностима родне равноправности.

Верујемо да тиме дајемо снажан подстрек и подршку великим команијама да се још више повежу са микро и малим предузећима у власништву жена, да им пруже неопходну подршку и менторство и оснаже их у циљу њиховог укључивања у ланац вредности и добављача великих компанија, подвукла је она.

То је, како је указала, наш заједнички интерес – интерес привреде и друштва које жели да постигне одрживи развој, јер он није могућ уколико не пружимо једнаке шансе свима, а нарочито онима који су често непрепознати као економски потенцијал друштва, као покретачи бржег привредног развоја и увећања БДП-а.

Добитници награда за родно најсензитивније компаније су „Делта холдинг“, „Икеа“, „Авон“, Уникредит банка и ВИП.

Критеријуми конкурса односили су се и на праведно поступање према свим запосленима, поштовање и уважавање људских права и недискриминације, промовисање образовања, обука и стручног усавршавања жена, као и рад на обезбеђењу здравља, безбедности и равноправности свих радница и радника и јавно заговарање равноправности.

Избор за родно најсензитивнију компанију део је пројекта „Равноправно у ланцу вредности“, који су покренули Координационо тело за родну равноправност и Удружење пословних жена Србије, уз подршку Савета страних инвеститора (ФиЦ), Америчке привредне коморе (АмЦхам) и Амбасаде Краљевине Холандије у Србији.

Основни циљ пројекта јесте директнија помоћ женском предузетништву и подстицање укључивања жена у ланац набавки великих компанија, наводи се у саопштењу Координационог тела за родну равноправност.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs