Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Јачање сарадње полиција Србије и Катара

Јачање сарадње полиција Србије и Катара

Београд/Доха, 30. октобар 2018. године – Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Биљана Поповић Ивковић упознала је премијера и министра унутрашњих послова Катара Абдулаха бин Насер бин Калифа Ал Танија са ставом и аргументима Србије против захтева такозваног "Косова" за пријем у чланство у Интерполу.


Поповић Ивковић, која борави у тродневној посети Дохи, истакла је да би евентуална одлука о пријему "Косова" у Интерпол представљала несумњиво кршење међународног права, политизацију ове професионалне полицијске организације и имала далекосежне последице по њену експертску природу.

Ал Тани је изразио разумевање за ставове Србије, подсећајући истовремено на то да две земље имају пријатељске односе.
Он се са Поповић Ивковић сагласио у оцени да има простора за унапређење сарадње полиција Србије и Катара, као и економске сарадње двеју земаља.


Поповић Ивковић је у Дохи разговарала и са генералним директором за јавну безбедност МУП-а Катара Сад бин Јасим Ал Хулаифијем о могућностима за размену искуства и заједничку обуку двеју полиција.

Она је присуствовала и 12. међународном сајму јавне безбедности "Милипол Катар 2018" посвећеном сајбер безбедности и цивилној одбрани, где се састала са директором "Милипола" Насер бин Фахад Ал Танијем.

Поповић Ивковић је исказала захвалност домаћинима на срдачном и пријатељском дочеку и позвала их да посете Србију, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs