Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Катар заинтересован за инвестиције у бројним секторима у Србији

Катар заинтересован за инвестиције у бројним секторима у Србији

Београд, 30. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са представницима државно-привредне делегације Катара, са којима је разговарао о могућностима за нове катарске инвестиције у Србији.


Љајић је након састанка истакао да у посети Србији борави до сада најбројнија делегација из Катара, а коју чини велики број финансијских институција, укључујући и Катарски развојни фонд (QFFD) и Катарски инвестициони фонд (QIA).

Он је, говорећи о кредибилности катарске делегације, указао на то да је Катарски инвестициони фонд власник фудбалског клуба Париз Сен Жермен, као и да има удео у власништву Аеродрома Хитроу у Лондону.

Представници катарске делегације, коју су чинили и привредници, заинтересовани су да инвестирају у бројне секторе – у области пољопривреде, туризма, односно хотелијерства, као и да уложе средства у бање, навео је Љајић.

Он је изразио уверење да у области енергетике такође постоје могућности за сарадњу, наводећи да је на састанку било речи о формирању заједничких предузећа у том, али и неким другим секторима.

Представници делегације, како је пренео, изразили су спремност и да кредитирају пројекте из области здравства и просвете.

Надам се да ће током боравка у Србији добити од надлежних министарстава и других институција конкретне пројекте како бисмо могли да разговарамо о реализацији свих ових договора, рекао је Љајић.

Делегација Катара борави у четвородневној посети Србији, током које ће се сусрести са представницима Владе Србије и других државних институција, као и приватног сектора.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs