Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > У Огњеној земљи одржана изложба о Николи Тесли

У Огњеној земљи одржана изложба о Николи Тесли

Београд, 30. октобар 2018. године – Министарство спољних послова Владе Републике Србије саопштило је да је Амбасада Србије у Буенос Ајресу, у сарадњи са Музејом Николе Тесле у Београду и Фондацијом „Телефоника”, јуче организовала изложбу „Никола Тесла, проналазач 21. века” у Ушуаји, главном граду Огњене земље.


Ова изложба је посебна по томе што се организује на најјужнијој насељеној тачки Аргентине, под покровитељством Владе Покрајине Огњена земља и Министарства образовања у „Кући културе”.

Ово је четврта по реду изложба, након три велике у протекле две године које су организоване у Буенос Ајресу, Кордоби и Тукуману.

Изложба говори о Теслином животу од рођења до смрти и нуди путовање кроз простор и време у којем је он живео, истичући његове најважније проналаске и допринос науци. Изложба користи модерне технологије које привлаче пажњу посматрача.

Ову, као и друге до сада организоване изложбе, прати низ паралелних активности, и то предавања, радионица и семинара, те ће и овом приликом, под слоганом „Буђењем идеја, буди се будућност“, за образовне установе, истраживаче и све заинтересоване бити организоване радионице које привлаче, пре свега, младе.

Низом изложби и осталих активности учињен је велики искорак у упознавању овог дела света са ликом и делом Николе Тесле, који је неспорно препознат и прихваћен као наш највећи проналазач и научник.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs