Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Интензивирање сарадње са Русијом у области социјалног осигурања

Интензивирање сарадње са Русијом у области социјалног осигурања

Београд, 30. октобар 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић и амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић оценили су данас да је сарадња са Русијом у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања на изузетно високом нивоу, али да постоји простор за њено даље унапређење.


Ђорђевић је истакао да је Министарство изузетно посвећено наставку успешне сарадње са Русијом, посебно када је у питању сегмент социјалног осигурања, с обзиром на недавно потписани Споразум о социјалном осигурању између Републике Србије и Руске Федерације.

Он је нагласио да очекује да ће у јануару, када председник Руске Федерације Владимир Путин буде боравио у посети Србији, бити потписан и административни споразум између ресорних министарстава за примену споразума између две земље о социјалној сигурности.

Терзић је посебно истакао да је посета министра Ђорђевића Русији у августу пружила додатни подстицај томе да две земље још сигурније наставе пут ка јачању билатералне сарадње.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs