Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Општа болница у Краљеву у рангу са најсавременијим болницама у земљи

Општа болница у Краљеву у рангу са најсавременијим болницама у земљи

Краљево, 29. октобар 2018. године – Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар обишао је данас Општу болницу “Студеница” у Краљеву, у чију је обнову и модернизацију у протекле три године Министарство здравља уложило 101.000.0000 динара.

Фото: Танјуг

Лончар је, поводом отварања реновираних одељења онкологије, офталмологије и ортопедије, у шта је уложено приближно 50.000.0000 динара, рекао да поменута краљевачка болница коначно има одељења која су опремљена свим оним што је неопходно за дијагностику и за операције.

Он је најавио и отварање осам нових радних места, односно запошљавање четири лекара и четири сестре, уз напомену да Министарство здравља мора да води рачуна о томе да ће поједини здравствени радници ускоро отићи у пензију, због чега је потребно да се већ сада све то предупреди и да се запосле нове сестре и лекари, који ће добити специјализацију.

Када је реч о одељењу за офталмологију, министар је рекао да је већ повећан број операција, што значи да се смањују листе чекања, као и да је поменуто одељење кадровски добро опремљено, има апарате који су неопходни за дијагностику и лечење, што је добробит, не само за Краљево, већ и за целу Србију.

Министар је обишао и нови скенер, донацију Миломира Главчића, који је, како каже, први такав скенер у Србији, који много мање зрачи пацијенте.

Ово је добар пример за то како могу да сарађују донатори, држава и запослени, оценио је Лончар и најавио да ће ускоро почети са радом и рендген апарат и мамограф.

Према његовим речима, краљевачка болница не заостаје за Клиничким центром у Београду и запослени имају разлога да буду поносни.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs