Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапређење сарадње полиција Србије и Грчке

Унапређење сарадње полиција Србије и Грчке

Београд/Атина, 29. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Атини са министарком унутрашњих послова Грчке Олгом Геровасили о конкретним корацима на унапређењу сарадње полиција двеју земаља.


Саговорници су оценили да је досадашња сарадња полиција веома добра, али да постоји простор да се она побољша кроз директну сарадњу оперативних полицијских тимова који ће заједно радити на сузбијању криминала који утиче на безбедност грађана и Србије и Грчке.

Било је речи и о могућностима унапређења сарадње у области ванредних ситуација.

Имајући у виду то да су обе државе претходних година погодиле страшне елементарне непогоде, Стефановић и Геровасили су истакли да је размена искустава и знања ватрогасно-спасилачких тимова веома важна, а договорено је да се у наредном периоду утврде конкретни начини унапређења сарадње у овој области.

Током састанка министара у Атини разговарано је и о продубљивању сарадње полиција током летње сезоне, посебно имајући у виду да велики број српских туриста летује у Грчкој.

На крају разговора, Стефановић је позвао грчку министарку да ускоро дође у званичну посету Београду, што је она и прихватила, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs