Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Саобраћај и инфраструктура важни за унапређење сарадње са Турском

Саобраћај и инфраструктура важни за унапређење сарадње са Турском

Београд/Истанбул, 29. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић присуствовала је данас, заједно са председником Републике Србије Александром Вучићем, отварању новог “Истанбулског великог аеродрома”.

Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је подсетила на то да Србија и Турска већ имају развијену сарадњу у области ваздушног саобраћаја, изразивши очекивање да ће ова сарадња бити додатно унапређена почетком рада новог, трећег по реду истанбулског аеродрома.

Према њеним речима, присуство председника Србије и српске делегације на отварању новог истанбулског аеродрома предствља још једну потврду тога колико су саобраћај и инфраструктура важни за унапређење сарадње Србије и Турске, а посебно на пољу економије.

Нови аеродром у Истанбулу је важан не само због сарадње у ваздушном саобраћају, кроз могуће нове авио-линије, већ и за даље унапређење наших економских односа, робне размене и нових инвестиција турских компанија, закључила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs